Разлог си има шампионка

Имаме си шампионка! 16-годишната Йоана Вълканова от Разлог изуми с титла и рекорд, с втора победа на Витоша 100. Състезателката по колоездене Йоана Вълканова продължава да изумява всички, спечели втора титла и постави рекорд в 100-километровата обиколка на Витоша.  На 12 години бе вицешампионка, през 2020 г. и следващото лято стана най-младата с титла на 13-годишна възраст, грабна второ злато при жените преди да навърши 17 години. Триумфът ѝ е категоричен, защото подобри рекорда на трасето, като финишира за 5.04:28 ч, с около 9 минути по-бързо от досегашното върхово постижение на Христина Козарева (5.13:03 ч. от 2019 г.)  Пожелавам на Йоана Вълканова нови спортни върхове! Да отстоява силата на Разлог и България у нас и по света!
29.06.2024,
   С уважение и гордост,
   Красимир Герчев,
   кмет на община Разлог 
източник и снимка: stolica.bg

Свързани новини

Нови 7 млн. лв. за инфраструктура на Благоевград отпусна МРРБ

vesito

Ново предложение на Томов до председателя на ОбС Андон Тодоров! Нови имена за назначаване на временни управители на „Паркинги и гаражи“ и „Пазари“ до провеждане на конкурс

vesito

Община Симитли ще бъде домакин на Екстрийм Ендуро Крупник 2023

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.