Първият училищен звънец огласи училищата в Община Кюстендил

Развълнувани деца, родители и учители прекрачиха прага на любимото училище.
С тържествено украсени класни стаи, празнични програми и добро настроение училищните колективи пожелаха „Добре дошли“ на своите деца.
Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов бе гост на тържественото откриване на новата учебна година в ПТГ „Джон Атанасов“, ПМГ „Проф. Емануил Иванов“, ОУ „Св.св. Кирил и Методий “, НУ „Св.Климент Охридски“ и ОУ „Иван Вазов“.
Най- вълнуващ първият учебен ден беше за първокласниците, които от днес поемат по трудния и интересен път на знанието.
Инж. Атанасов се обърна специално към тях и им пожела с любопитство и усмивка да започнат своето пътешествие в света на знанието.
„За най- малките днес е един вълшебен ден, защото за първи път отваряте вратата към една специална стая, стаята на знанието, това е вашата класна стая“, каза инж. Атанасов
Кметът изрази признателност към всички учители, които се грижат за обучението и възпитанието на децата и акцентира върху важната роля, които имат родителите в този процес.
„Сигурен съм, че учителите ща дадат всички знания, които имат за науката, заобикалящият ни свят, физическата и духовна култура, ще спомогнат за вашето възпитание, за изграждането ви като хора и характери. Не напразно използвах думата спомогнат, обръщам се към вас уважаеми родители, думата спомогнат означава, че учителите ще помагат. Основният ангажимент за даването на добър пример, възпитаването на децата ни, изграждането им като характер и е основна грижа на нас родителите. Учителите са хората, които ще спомогнат това да се случи, но родителите сме на първа линия и трябва да дадем добрия пример на децата“, каза още инж. Атанасов и заключи:
Доброто образование е гаранция за успех през целия живот и вие тук ще го получите. Кюстендил ще се гордее с вас!
На добър час!
Може да бъде изображение с 10 души и дърво
Може да бъде изображение с 11 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 19 души и Бранденбургската порта
Може да бъде изображение с 22 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 1 човек
Може да бъде изображение с 6 души
Може да бъде изображение с 4 души, дърво и тълпа
Може да бъде изображение с 11 души
Може да бъде изображение с 8 души и цвете

Свързани новини

Спират водоподаването в ж.к. „Орлова чука“-Благоевград

vesito

Деца от ЦОП „За да има щастие в детските очи“ посетиха Районен съд – Дупница и влязоха в ролите на съдия и прокурор

vesito

Певица катастрофира в Кресненското дефиле

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.