Първа екстремна спасителна акция в Пирин на планинските спасители от Банско и Разлог с хеликоптера за въздушна помощ

Вчера спасителите от отрядите на ПСС в Банско и Разлог, и специалисти от Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха на “България Хели Мед Сървиз“ ЕАД бяха активирани за оказване на спешна помощ по въздух на пострадала жена с множество контузии и травми. Инцидентът е станал в района на Малкия Казан под връх Вихрен в Пирин, където е оказана помощ на място от планинските спасители.

Пострадалата жена е пренесена на удобно за кацане и претоварване място от екипите на Планинска спасителна служба, откъдето по-късно тя е транспортирана успешно с хеликоптера до УМБАЛ „Св. Анна” “България Хели Мед Сървиз“ ЕАД за последващо лечение. Планинската операцията е отлично координирана между Планинската спасителна служба, “България Хели Мед Сървиз” ЕАД и Държавно предприятие “Ръководство на въздушното движение”. Отлична е и работата на висококвалифицираните специалисти от медицинския екип на борда – доктор Тина Димитрова, медицинската сестра Надежда Костова, екипажа на хеликоптера – капитан Васил Вълков, капитан Юлиан Богоев и смелите спасители от отрядите Банско и Разлог.

Може да бъде изображение с хеликоптер

Свързани новини

В 2 секции в Благоевград гласуват само с хартия, разменили машините

vesito

Осуетиха убийството на Зеленски

vesito

Кметът на Разлог Красимир Герчев подписа споразумение за нови ШЕСТ инвестиционни проекти на стойност 17,6 милиона лева

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.