Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог отпразнува 60-годишен юбилей

С широко отворени врати, с китка Еньовче и с хляб и сол, Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство посрещна ученици, учители и скъпи гости, за да отпразнува своя юбилей. На Еньовден – когато енергията на Слънцето е най-мощна и вълшебна, Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство отпразнува своя 60-годишен юбилей. Дворът на учебното заведение – празнично украсен, се изпълни с хора, дошли да уважат събитието. Програмата започна с химна на Република България и с приемане на знамето.
Официални гости бяха ръководството на Община Разлог, поканени лично от учениците на учебното заведение. Присъстваха Кметът на Община Разлог – Инж. Красимир Герчев, зам.-кметовете Гергана Костова, Славчо Фарфаров, Христо Зайков, както и председателят на Общински съвет, Разлог- Иван Димитров.
Десетки учители, оставили част от живота си в училището, с радост и умиление се завърнаха в пределите му, по повод днешния празник. Сред тях бе и дългогодишният учител по български език – 88-годишният Асен Стругов. Сред гостите бяха и възпитаници на професионалната гимназия, които днес са утвърдени и доказали се фермери и земеделци и вече – негови партньори. Представители на Аграрния университет също присъстваха на събитието. Както на всеки празник, гостуваха децата от детска градина „Радост“, град Разлог, с които ПГ по МСС си партнира. Цел на това партньорство е екологичното възпитание у най- малките, което е в основата на възгледите на директора, учителския колектив и възпитаниците на гимназията. С добро настроение и с песен, най-малките гости поздравиха директора и училището по повод отбелязването на юбилея.
Под наредените и украсени шатри, бе направен своебразен „Парад на професиите“, където бяха представени професиите, които учебното заведение предлага на своите възпитаници: Агроекология, Монтъор на металорежещи машини, Монтьор на селскостопанска техника и Растителна защита и фермери. Десетки поздравителни адреси получи Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство по повод своя празник. Много училищни ръководства, университети и верни приятели на учебното заведение, отправиха поздравителни слова. Кметът на Община Разлог – Инж. Красимир Герчев поздрави учебното заведение по повод 60-годишния юбилей и пожела много бъдещи успехи на ученитите и учителския колектив. Сред поздравителните адреси имаше и един по-специален и емоционален – от майката на ученик на гимназията, която с благодарствени думи изрази своята признателност към целия колектив на ПГ по МСС.
В своето слово, директорът на Професионата гимназия по механизация на селското стопанство – Татяна Динчева спомена с топлота и благодарност бившите директори на училището, което тя нарече свой дом. Водосвет за здраве отслужи отец Димитър и даде началото на богатата музикална програма. Здравословният начин на живот и екологичното възпитание са в основата на възгледите на директора и на училищния колектив. Ето защо гостите имаха честта да се насладят на биологичен кетъринг – с екологично чисти продукти, произведени от учениците на ПГ по МСС и от фирмите-партньори. Професионална гимназия по механизация на селското стопанство, гр. Разлог, непрестанно се развива, обновява материалната си база и се утвърждава като основно средище на земеделското образование в района. С добро оборудване, техника и модерно-образователна база, подготвя кадри изцяло задоволяващи нуждите на пазара на труда в сферата на селското стопанство. Училището подготвя специалисти, които успешно се реализират и в България, и в чужбина. Празникът бе един своеобразен мост между миналото и бъдещето, между традициите и новаторството. А белите гълъби, които отлетяха нависоко в края на програмата, са символ на бъдеще и надежда.
Може да бъде изображение с 4 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 9 души
Може да бъде изображение с 6 души и сватба
Може да бъде изображение с 10 души
Може да бъде изображение с 3 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 5 души, цвете и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 13 души и кларинет
Може да бъде изображение с 11 души, сватба и текстово съобщение

Свързани новини

Кметът на община Благоевград внесе в ОбС предложение за теглене на безлихвен заем до 8 169 656 лв.

vesito

Кюстендил отбелязва Международния ден за борба с наркотиците и наркотрафика с разнообразни инициативи

vesito

Светлините на коледната елха в Петрич грейват днес

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.