Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство празнува 60-годишен юбилей

На 24 юни, Еньовден, когато енергията на Слънцето е най-мощна, ПГМСС ще отвори врати за своите бивши и настоящи ученици, учители, партньори и гости по случай своя юбилей.
Празникът ще бъде мост между миналото и бъдещето, между традициите и новаторството на една професионална гимназия, която е извоювала авторитет и предлага професии, изключително търсени на пазара на труда. Гости на събитието ще бъдат бивши учители и възпитаници на професионалната гимназия, които днес са утвърдени и доказали се в своята област. Партньорите от Лесотехническия, Аграрния и Югозападния университет, също ще присъстват. Програмата ще включва парад на професиите, различни демонстрации и работилници в сферите на специалностите, на които се обучават учениците. Професионална гимназия по механизация на селското стопанство непрестанно и упорито се развива, обновява материалната си база и се утвърждава като основно средище на земеделското образование в района. Училището се обособява като модерен образователен център, подготвящ специалисти, които успешно да се реализират по специалността си, както в България, така и в чужбина.

Свързани новини

Денят на Европа в Кюстендил

vesito

На 9 ноември ще се проведе първото заседание на Общински съвет Банско за мандат 2023 – 2027 г.

vesito

Прокуратурата: Брендо започна да излежава присъда от 6 години затвор

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.