Прогноза за събота, 7 септември: Валежите постепенно спират, облачността се разкъсва

Валежи ще има на отделни места и през тази нощ – главно в планините, предаде БНТ.

Ще духа слаб до умерен вятър с посока от изток-североизток, който следобед ще се усили. Освен ветровито, ще се задържи и облачно, в Източна България, в Горнотракийската низина и в планинските райони се очакват валежи и гръмотевични бури. През деня постепенно валежите ще спират а облачността ще се разкъсва. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София – около 26°. Със значителна облачност и валежи от дъжд ще бъде времето и по Черноморието. На повече места ще вали след обяд, когато ще има и гръмотевична дейност. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури ще са около 24°-25°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала, с тенденция към усилване.

По-често облачно ще бъде и в планините, валежи и гръмотевици се очакват на много места там. По-интензивни ще са в масивите от Западна България. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток, по високите части – от северозапад. До средата на новата седмица температурите ще останат без съществена промяна. В неделя ще бъде слънчево. В понеделник привечер в крайните западни райони ще превали. Временно интензивни и значителни валежи и усилване на вятъра се очакват в цялата страна във вторник. В сряда ще остане ветровито, по-често облачно, със слаби превалявания вече само на отделни места.

Свързани новини

Със събор банскалии отбелязаха 121 години от Илинденската епопея

vesito

Неделя започва със слънце, вечерта ще се развива купесто-дъждовна облачност

vesito

Дом за пълнолетни лица с физически увреждания „Ильо войвода“ отбеляза своя 53-ти рожден ден!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.