Прогноза за сряда, 11 септември: Облачно, на много места с валежи от дъжд

Днес ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, по-значителни вече главно в Централна и Източна България, където се очакват и гръмотевици, предаде БНТ.

В следобедните часове валежите ще отслабват и спират, най-рано в западните райони. Вятърът ще е слаб до умерен, в източните части – от изток-югоизток, в останалата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад. Температурите и в Източна България ще се понижат и максималните ще са предимно между 20° и 25°, в София – около 19°, а за тези, които ще стават рано – минималните температури утре сутрин ще са между 14 и 19 градуса, в София – 16. Дъжд и гръмотевици ще има и по Черноморието. Максималните температури там ще са 24° – 26°, колкото и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала.

И в планините на много места ще има валежи от дъжд, като в отделни райони ще са значителни по количество. След обяд от запад валежите ще започнат да отслабват и спират. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен до силен. Почти повсеместни ще са валежите и навсякъде на Балканите. Очакват се и гръмотевични бури, главно в централните и източните райони, а също така и в Гърция, като на места там валежите ще са значителни по количество.

У нас, в четвъртък ще преобладава слънчево време, вятърът ще отслабне, а температурите ще са между 25° и 30°. В петък обаче отново ще започне да нахлува по-студен въздух, а на места, главно в Западна България и планините, ще превали краткотраен дъжд. В събота ще е ветровито, облачно и дъждовно, а дневните температури ще са от 14° – 15° в северозападните до 22° – 23° в югоизточните райони.

Свързани новини

Фотоизложбата „Съкровищата на Кюстендил“ очаква посетители до 10 септември

vesito

5 неща, които да съобразите, когато ви предстои покупка на трапезни столове

vesito

130 км/ч максимална скорост по магистралите в целия ЕС?

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.