Прогноза за вторник, 10 септември: Дъждове, вятър и гръмотевици в областите…

Още през нощта в западните райони, а през деня и в Централна България, ще бъде с валежи, на много места значителни, с предупреждение от втора степен, код оранжево, в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян, предаде БНТ.

Ще има и гръмотевична дейност. Ще бъде и ветровито. Максималните температури ще са в широк диапазон – от около 20° в западните райони, където с умерен северозападен вятър ще прониква по-студен въздух, до около 30° в Източна България, където вятърът ще остане от югоизток.

В планините ще бъде много ветровито, с временно силен югозападен вятър и в много райони, с изключение на масивите от Източна България, ще има проливни валежи и гръмотевични бури.

С валежи, на места придружени от гръмотевици и значителни по количество, ще бъде и в по-голямата част от Балканите, с изключение все още на източните и южните райони от полуострова. Причината – студен атмосферен фронт, който ще премине и през нашата страна.

През нощта срещу сряда значителни валежи ще има и в Централна България, а в сряда ще вали в почти цялата страна, на много места – интензивно и с локални значителни количества, с по-голяма вероятност в Централна България и в Родопската област. Очакванията са през нощта срещу четвъртък валежите да спират, най-късно, едва сутринта, в Североизточна България.

Времето днес, прогноза за вторник, 10 септември: Дъждове, вятър и гръмотевици - 1

Свързани новини

Всеки, тръгнал към Гърция тези дни, трябва да прочете това!

vesito

Край на задръстванията на АМ Струма при Симитли

vesito

„Да“ от ЕК за платното на „Струма“ извън Кресненското дефиле

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.