Прогноза за времето, петък, 6 септември: Слънчево с превалявания във…

В сутрешните часове, в отделни райони, главно в Североизточна България, видимостта временно ще е намалена, а по северното крайбрежие са възможни и превалявания, предаде БНТ.

Минималните температури днес ще бъдат между 14 и 19 градуса, в София 16, а максималните от 27° до 34°, в София около 29°, на морския бряг между 27° и 29°. През деня ще преобладава слънчево време, със следобедни валежи и гръмотевици главно в югозападната половина от страната. Ще има условия и за градушки. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Ще намалява и пожароопасността в страната. Най-много райони с екстремално висок риск, при който възникналите пожари са трудни за овладяване, ще има в петък в Дунавската равнина. И в планините в следобедните часове, главно в масивите от западната половина от страната, днес ще има валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, по високите части от северозапад. През почивните дни температурите ще продължат да се понижават. Ще бъде слънчево, но ще има и райони с валежи, на повече места в събота.

Свързани новини

Петрич се прекланя пред делото и словото на Ботев

vesito

Джазът в Банско, Будва и на Балканите

vesito

Благословени Гергьовден и Великден – празниците продължават в Годлево, Горно Драглище, Бачево и Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.