Премиерът: Над 6 млн. лева са стрували изборите на 9 юни

Общо отчетените средства за подготовка и провеждане на изборите за народни представители и за членове на Европейския парламент на 9 юни 2024 г. са в размер на 6 096 849 лева. Това съобщи служебният премиер и служебен министър на външните работи Димитър Главчев по време на участието си в днешния парламентарен контрол.

„Отчетените средства за командироване на служителиза редовни и служебни членове на секционни избирателни комисии са в размер на 1 960 767 лева“, отчете Главчев. На база на посочените по-горе данни, процентното съотношение на разходите за командироване на служители от общия разход е 32,16%. Представените данни са към 30 юни 2024 г. и не са окончателни“, допълни още служебният премиер. Той подчерта, че до 15 септември се очакватокончателните данни.  Отговорът на служебния премиер бе на въпрос на нечленуващия в парламентарна група народен представител Юлиана Матеева. „Тези цифринадминаха и най-смелите ми очаквания“,посочи тя в реплика към отговора на Главчев. По думите ѝ този отчет може да бъде повод за законодателна инициатива, която да цели намаляването на този разход.  „И на мен не ми харесват числата, но най-добрата инициатива би била да сформирате редовно правителствои да се избягват избори“, посочи служебният премиер Главчев.

 

Свързани новини

Сандански отново ще бъде сцена на българските народни танци

vesito

Две нови спортни площадки в Разлог, вижте къде…

vesito

Министър Мария Павлова ще открие нов офис на Агенцията по вписванията в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.