Предимно слънчево днес, над Западна и Централна България се очакват валежи

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над северозападната половина от страната, съобщава НИМХ. На места, главно в планините и планинските райони в Западна и Централна България, ще превали и прегърми. Вятърът в западната половина от страната ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще бъде умерен, в Източна България ще остане от източната четвърт; ще бъде до умерен. Максималните температури ще са между 32° и 37°, в София – около 32°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца, през деня слабо ще се понижи.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Максималните температури ще са между 28° и 30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Над планините облачността ще е променлива, по-значителна над масивите в Западна България и главно там на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, по високите части – от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра – около 18°. През почивните дни ще бъде предимно слънчево. В събота над Източна България и планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места, главно в часовете след обяд, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, по Черноморието – умерен от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°.

Свързани новини

Конфискуват луксозните коли на Румен Гайтански! СНИМКИ

vesito

Седмица на възможностите се проведе в Електрохолд
Компанията представи пред ученици и преподаватели от професионални гимназии най-новите тенденции в електроенергетиката и възможностите за кариерно развитие  

vesito

Министърът на правосъдието Мария Павлова открива новия арест в Петрич

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.