Празник на водата, на нейната сила и мощ, се организира в село Баня

По повод 25 юли, Световния ден за превенция на удавянията, Община Разлог, Областен съвет на БЧК – Благоевград, Общински съвет на БЧК – Разлог и кметство село Баня организираха един своеобразен празник, изцяло посветен и свързан с водата – нейната сила и мощ.
Във водния празник участие взеха деца, представители на БЧК, плувци и специалисти по водноспасителни дейности. Специален гост бе зам.- кметът по социалните дейности в Разлог – Гергана Костова. Неслучайно за провеждане на събитието бе избрано село Баня – райско кътче в Община Разлог, от недрата на което безспир от векове наред бликат топли чудотворни извори.
Всеизвестно е, че в землището на селото има над 75 минерални извора, със средна температура на водата +58 градуса по Целзий. Водата е неизменна част от нашия живот. Почти всичко на планетата се дължи на нея. Тя е и живот и лекарство. Освен ,че е необходимост и лек, водата може да се използва и за забавление. Как да бъде безопасна забавна среда, специалистите по водноспасителни дейности направиха демонстрация по оказване на първа долекарска помощ при евентуален воден инцидент. Пред участниците в събитието – деца на възраст между 7 и 14 години, се разигра ситуация и се демонстрираха шестте стъпки на оказване на първа долекарска помощ.
Програмата включваше и състезание по плуване, след което участниците получиха грамоти и подаръци. И като на всеки празник имаще и много забавни водни игри.
Може да бъде изображение с 2 души, плуващи хора и басейн

Свързани новини

Прокуратурата проверява ЮЗУ за фиктивни изпити и дипломи

vesito

Росен Желязков: Само ГЕРБ може да осигури устойчиво развитие на страната, защото има ясна политическа визия

vesito

Поради авария: Спират водата в Симитли

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.