ПП „Партия на Зелените: Промени в сферата на националната сигурност

ПП “Партия на Зелените“ с номер 20 в интегралната бюлетина за европейски парламент и народни представители!

В сферата на националната сигурност – Изграждане на система за Национална сигурност, в съответствие с Националните Доктрина и съответните на нея национални интереси. Тя трябва да представлява комплекс от органи, мерки и механизми, гарантиращи националния суверенитет; икономическата, външно и вътрешно политическата сигурност; достатъчност на въоръжените сили; опазване на социалния мир, обществения ред и сигурността на гражданите срещу посегателства върху личността и собствеността им; толерантни етнически и религиозни отношения в рамките на единната българска нация; екологична сигурност, киберсигурност и др. елементи;
Мерки: Промени в законодателството въобще и това уреждащо дейността на специализираните органи за национална сигурност. Анализ на кадровото им състояние за съответствие с длъжностните задължения, с последващ еднократен ре-подбор на ръководните и изпълнителските кадри. Цел отстраняване на „калинките”.
В сферата на правоохранителна подсистема – Съд, Прокуратура, Следствие, МВР, ДАНС, реално, а не на книга и на думи, деполитизирани и освободени от политически слугинаж и корупция. Управление на органите на правоохранителната система от професионалисти и гарантирано със Закон невмешателство в тяхната дейност при строг обществен и парламентарен контрол.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!  

Свързани новини

Партия на Зелените във Варна е за използването на обезсолена морска вода

vesito

„Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“: Здравето не е стока!

vesito

31 партии и коалиции влизат в битката за Благоевград: Хората ще избират между между 290 кандидати за депутати

vesito

1 коментар

Биби 03.06.2024 15:01 at 15:01

Тия вече изтрещяха- по всичко ли са компетентни зелемите октоподи

0

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.