ПП “Партия на Зелените“: Нашето виждане за промяната!

ПП“ Партия на Зелените“ с номер 20 в интегралната бюлетина за европейски парламент и народни представители!

В сферата на държавността – Целта на промяната е изграждане на „социална, демократична, правова държава – Република България”, каквато тя е определена в преамбюла Конституцията. Тя може да бъде постигната при наличието на реализирани два основни фактора/условия?/: А). Нация обединена около осъзната и възприета от народа Национална доктрина/идея за ролята и мястото на суверенна, демократична и просперираща България в съвременния свят и съответните на нея национални интереси; и Б). Връщане на държавата в управлението/регулирането на обществените отношения, в икономиката и нейното управление като собственик, регулатор и оператор на производствени предприятия, банки и други кредитно финансови институции. Действащият, наложен ни отвън неолиберален модел изключва каквато и да е регулаторна роля на националните държави, освен принудата за защита на интересите на глобалния неолиберален капитал и неговия основен инструмент – свободния/либерализирания/ пазар.
В управлението на държавата – Поставяне управлението на държавата, на основата на съвременната наука за управление на големи организационни системи. Гарантирана кадрова устойчивост на публичната администрация (държавна и общинска), обективни подбор и условия за растеж. Висок професионализъм и компетентност на нейните служители и ръководни кадри. Пълна реабилитация и действеност на фунциите на управление – планиране и контрол в държавното управление. Не се ли реши въпросът за качеството на държавното управление, не може да се реши никой проблем или криза в държавата и обществото!
Мерки: Нов Закон за публичната администрация – държавна и общинска, или сериозна преработка на действащото законодателство. До решаването на проблема с публичната администрация, включително и електронизацията да има Министерство на публичната администрация в състава на МС.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!  

 

Свързани новини

ПП „Партия на Зелените: Промени в сферата на националната сигурност

vesito

След А. Мацурев: И Богдан Боцев се отказа от участие в парламентарните избори

vesito

БСП – без идеи, кауза и лидери, споделя съдбата на Паметника на Съветската армия

vesito

1 коментар

Сотир 03.06.2024 15:05 at 15:05

Вие освен да доопустушите икономиката, друго няма какво,в идяхме ви ивас

0

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.