ПП “Партия на Зелените“: За  ефективността на съдебната система

ПП“Партия на Зелените“ с номер 20 в интегралната бюлетина за европейски парламент и народни представители!

В съдебната власт – определянето на параметрите на промяната /реформата/ в съдебната система трябва да стане върху основата на нейното целево предназначение – „Да реализира ефективно (бързо, прозрачно и справедливо) принудителната функция на държавта за спазване на ЗАКОНА, равенството пред него и неотвратимостта/ неизбежността на наказанието за неговите нарушители. Ефективността на съдебната система зависи от два основни фактора.
Първо, от качеството на законодателната власт и на приеманите от нея закони, защото съдът се произнася/съди според написаното в закона. И второ, от адекватно организационно структуриране, управление и функциониране на съдебната система. Според нас, второто трябва да бъде дело на участващите в нея магистрати – съдии, прокурори, следователи, научни, университетски и съдебни административни звена. То нормативно трябва да бъде утвърдено/уредено от Народното събрание със Закон, предложен от самите тях(съдебвота систима).. Контролът над съдебната система при парламентарна рупублика се осъществява от Народното събрание. Подмяната на който и да е най-висш магистрат/прокурор/ да става с квалифицирано мнозинство от Народното Събрание като най-висш орган на държавното управление.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!  

 

 

Свързани новини

„Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“: КОЕ И КАКВО ДА НАДГРАЖДАМЕ?

vesito

„Партия на ЗЕЛЕНИТЕ”С № 20 е ЗА.. в интегралната бюлетина!

vesito

Истинската Партия на зелените участва самостоятелно на изборите

vesito

1 коментар

Рада 03.06.2024 14:59 at 14:59

зелените нали оправиха околната среда, та сега са компетентни в правосъдието…

0

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.