По-високи такси за замърсяващите коли

Замърсяващите коли ще плащат по-високи пътни такси, предвиждат промени в Закона за пътищата, качени за обществено обсъждане. Предвижда се пътните такси да се определят не само според категорията и броя оси на автомобила, но и в зависимост както от класа на емисии EURO, така и от класа емисии на CO2на превозното средство. При условие, че свидетелството за регистрация на пътното превозно средство не съдържа данни за емисиите на СО2, се счита, че пътното превозно средство отговаря на емисия на СО2, клас 1, пише в законопроекта. Целта е чрез финансови стимули като облекчени ставки или премии да се насърчи преминаването към по-модерни, по-екологични и нисковъглеродни превозни средства, се посочва в мотивите към него. Друга промяна предвижда въвеждане на еднодневна винетна такса за МПС до 3,5 тона. Сега такава има месечна, годишна и уикенд.

Свързани новини

Тъжна вест! Почина режисьорът Валентин Гошев от Благоевград  

vesito

Безхаберие на гърба на благоевградчани!? 8 млн. лв. от джоба на хората, заради проспан срок от Р. Томов и екипа му, общината ще плаща
Съветникът Кр.Роячки:  Да не подадеш жалбата в срок и да изгуби общината 8 млн.лв. поради бездействие, граничи с престъпност!

vesito

Той я преби пред цяла България, а сега само срещу 1000 лева ликува

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.