„Попфолк хроники: Бели птици и куршуми“– спектакъл на Неда Соколовска на 27 юни в Гоце Делчев

Представяме ви и следващия театър в ДОМ на културата“Пейо Яворов“! Поп-фолк хроники: „Бели птици и куршуми“.  Ще ви очакваме отново да напълним залата и да се забавляваме заедно с едни невероятни актьори!
Хроники на поп-фолка създава театрална територия за онази квази-реалност, от която се ражда поп-фолка в хаоса на 90-тте. Поп-фолкът не е просто музикален жанр. Той е манифест на ценности, житейска философия, културно явление, което по някакъв начин се превръща в метафора на пост-социалистическа България.
„Бели птици и куршуми“ е театрална хроника, скандално откровен разказ за „златните“ години на поп-фолка, затворени между падането на тоталитарния режим и падането на първите глави на организираната престъпност – меценатите на този музикален феномен, който по-късно прераства в най-успешната индустрия на българския шоу-бизнес. Актьорите предават дословно спомените на емблематични за периода изпълнители, на анонимни свидетели и преки участници в най-скандалните му епизоди. Техните разкази разкриват един свят на апокалиптична празничност, показност и насилие, свят на пайети и гилзи, триумф и безнадеждност, в който само музиката е убежище на загубения морал.
Участват :
Таня Пашанкова
Весела Бабинова
Жени Александрова-Лечева
Христина Караиванова
Емил Котев
Владимир Зомбори
Мак Маринов
Симеон Бончев
Атанас Чопов
Режисьор
Неда Соколовска
Сценография:
Петя Стойкова
Костюми:
Петя Стойкова
Продължителност:
1 час и 30 минути
*****************************
27.06.2024г.
БИЛЕТИ: Дом на Културата „Пейо Яворов“ КАСА!
Работно време: 9:00 -12:00- 13:00-17:00 часа
Може да бъде изображение с текст, който гласи 'МАЛЪК градСКИТЕАТЬР РАдСКИТЕЛТЬ ПОП-(ОЛк ХРОНИКИ БЕЛИ ПТИЦИ И КУРШУМИ 1000 GOG 1000 Режисьори жисьоридраматург: драматург: Неда Соколовска Сценография костюми: Петя Стойкова Музикално оформление: Георги Атанасов ХИДЯДА нищианий ขยองพ 1000 판~ လှတ်တတနိံ်တး МЛЛДААДАЛ 000 ลวงานจ m КЫАРСК СРСКАНАО! Участват: Таня Пашанкова Весела Бабинова Жени Александрова Христина Караиванова Емил Котев Владимир Зомбори Мак Маринов Симеон Бончев АтанасЧопов Атанас Чопов ആ00 (ซอ 10T림 2010 СЛАБЯНИ ККаРу'

Свързани новини

Кметът Стойчо Баненски: Христос Воскресе!

vesito

Обрат! Председателят на ОбС Андон Тодоров: Няма шанс тези хора да бъдат избрани за управители! Не кметът, а Общински съвет решава, дружествата са под контрола на местния парламент

vesito

/Видео/ С въпроси от упор: Острието на ГЕРБ Красимир Роячки „размаза“ Томов

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.