Политехника Дупница започнаха с победа в новия сезон

Всички детско-юношески формации на БК Политехника Дупница започнаха с победа в новия сезон, сочат резултатите от изминалия уикенд. След като успехите на старта бяха постигнати формациите на клуба до 12 и до 16 години, сега тези сториха  до 14 и до 18 години.

Най-напред в съботния ден 14-годишните момчета на Политехника постигнаха победа в първия кръг на Дивизия Запад. Тимът, воден от Павел Павлов, надделя с 64:51 в Своге над отбора на домашните.

В неделя пък страхотна победа със 76:55 взеха юношите на клуба като гост на Хебър в първенството на Дивизия Запад до 18 г. Двубоят в зала „Иван Симеонов“ в Пазарджик е равностоен до голямата почивка, а второто полувреме е изцяло за момчетата на Драго Десподов. Именно тогава „лилавата лавина“ изкова и победата си. Много силно се представя Димитър Челенков, който наниза 36 точки и овладя 6 борби под коша. С 14 точки и 8 борби се отчита капитанът Валери Николов. Методи Мертакчийски завърши с дабъл-дабъл – 10 точки и 14 борби.

Политехника Б вече започва с победа на първенството в Българска баскетболна лига, Б група Запад. В мач от първия кръг Б-отборът на „лилавата лавина“ надигра със 78:68 отбора на Атлетико Витоша в зала „Триадица“. След равностойни първи 10 минути Политехника Б отвори аванси в резултата във втората четвърт, което се оказва решаващо за крайния изход. С най-много точки (21) завърши капитанът Иван Соколов, който добави 6 битки и 5 асистенти. Мартин Георгиев се отчита с 16 точки и 7 борби, а Боби Петров – с 14 точки и 6 борби. Двуцифрен брой продавачи и Борис Петков – 13, както и 6 борби. За Атлетико с цели 28 точки избухна Божидар Пасков, а Борислав Бошняков завърши с дабъл-дабъл – 18 точки и 11 борби.

Във втория си мач в мъжкия баскетбол пък В-отборът на Политехника, изграден изцяло от юноши от Дупница, загубен с 67:97 от Септември София. В зала „Триадица“ Политехника В началото на добра мача, но постепенно септемврийци наложиха волята си. „Лилавите“ обаче заслужиха добри думи за играта си, имайки се предвид, че това им е едва втори двубой при мъжете. Най-резултатен за Политехника В бе Антонио Бояджиев с 14 точки, прибавяйки и 5 борби под коша. Валери Николов ще създаде 12 точки, а с 9 се отчита Ивайло Огнянов. Методи Мертакчийски изпъкна със 7 борби. За Септември 5-има баскетболисти завършиха с две цифрен активни точки. Най-резултатен бе Георги Ковачев със 17.

Свързани новини

Пожар край Благоевград

vesito

Изградени са изкуствени неравности по път ІІ-19 в Добринище

vesito

Кметът на Гоце Делчев със забрана за палене на огньове върху зелени площи и до жилищни сгради на Сирни Заговезни

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.