Пожарът в благоевградското село Лисия е локализиран

Пожарът в благоевградското село Лисия е локализиран, каза пред БТА директорът на Държавното горско стопанство (ДГС) в Благоевград инж. Калин Зашев. В момента се прави минерализована ивица около пожара, посочи Зашев и уточни, че в огнището има стари дънери, които горят. От Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) информираха, че горски служители, пожарникари, доброволци и ловци се борят с овладяването на пожара в село Лисия. Огънят е навлязъл в горски територии, в широколистна гора. Гори низово. Огънят е локализиран, добавиха и от предприятието.  Малко по-рано днес кметът на Благоевград Методи Байкушев съобщи за пожара и написа, че положението е сериозно заради вятъра.

Свързани новини

С поход по екопътека „Кръста“ благоевградчани отбелязаха Деня на българския спорт и „Световен ден на предизвикателството 2024“

vesito

След ревизия от новия кмет: Близо 7 млн. лева липсват от сметките на община Благоевград

vesito

Хиляди миряни от община Разлог отбелязват Богоявление

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.