Подписан! Започва изпълнение на проект за енергийна ефективност и достъпна среда на административната част на ГУМ в Петрич

Проектът, изготвен и защитен от Община Петрич по Националния план за възстановяване и устойчивост, е насочен към изпълнение на мерки за енергийна ефективност в сградата на ГУМ в гр. Петрич, където се помещават безвъзмездно държавни и общински административни услуги.
По проект се предвижда:
полагане на топлоизолация по външни стени;
полагане на топлоизолация по покриви;
полагане на топлинна изолация на подове;
подмяна на дограма; изграждане на отоплителна и охладителна система;
подмяна на вътрешно осветление;
изграждане на фотоволтаична централа за собствени нужди;
изграждане на нова ел. инсталация.
Изброените проектни дейности ще допринесат пряко за намаляване на крайното потребление на енергия.
Предвижда се изпълнение на мерки за осигуряване достъпна архитектурна среда за хора с увреждания, според всички нормативни изисквания.
С изпълнението на проекта ще се достигане клас на енергопотребление „А“, минимум 30% спестяване на първична енергия, респективно намаляване на разходите за енергопотребление, което ще доведе и до спестяване на публичен ресурс.
Не на последно място ще се подобрят значително условията в помещенията за услуги и за работа в административната част на ГУМ Петрич.

Свързани новини

Община Разлог и Исторически музей – Разлог обявяват фотоконкурс на тема “Илинден – ден за почит”

vesito

От днес, шест нови сини зони в Кюстендил

vesito

Военно формирование 26 440 в Благоевград на второ място по военноприложен многобой

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.