Партия „Величие“ се разпадна

6 депутати напускат парламентарната група на „Величие“ и тя се разпада, защото е под 10 души. Групата беше от 13 народни представители, а вече ще е от 7. Така парламентарните групи в Народното събрание вече са 6, а независимите народни представители – 17. Заявление за напускане са подали Красимира Катинчарова, Юлияна Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калнива. В интервю за предаването „Тази сутрин“ на bTV председателят на парламентарната група Николай Марков, обяви, че няма да напусне поста.

Централният съвет на партия „Величие“ призова Марков да освободи поста на председател на парламентарната група, а Виктория Василева да напусне поста зам.-председател на парламента. По думите на Марков на конференция на формацията той е бил избран за председател, но след това документите не са били внесени в съда. В сайта на партия „Величие“ в момента като председател е посочена Албена Пекова. Николай Марков обяви, че разломът в отношенията му с идеолога на „Величие“ Ивелин Михайлов е настъпил, защото е поискал бизнесът на Михайлов да се отдели от партийната работа. Преди дни Ивелин Михайлов, който не е депутат, заяви, че е получил заплаха за живота си от Марков. Ябълката на раздора била подкрепа за проектокабинета на ГЕРБ-СДС. Той обяви още, че Николай Марков и Виктория Василева му казали, че „Величие“ ще получи министерски постове срещу гласовете си в пленарната зала. В крайна сметка депутатите от „Величие“ гласуваха против кабинета на ГЕРБ-СДС с кнадидат за премиер Росен Желязков. /Скандал.Бг

Свързани новини

Мъж загина по време на лов

vesito

Луканки от дива свиня заразиха с трихинелоза 37 души край Пазарджик

vesito

С 3 млн. лв. модернизират базата на спортен комплекс „Осогово“ в Кюстендил

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.