Откриват риболовни училища в Благоевград, Петрич и Гоце Делчев

Снимката е илюстративна

 

 

По време на Общото събрание на НЛРС-СЛРБ, чието заседание тази година се проведе във Велико Търново по случай 140 години Организирано ловно движение в България, бе взето решение да се организират и финансират риболовни училища. Става въпрос за 10 сдружения, които също имат кръгли годишни през 2024 г. На 23 юли експертите на НЛРС-СЛРБ стартираха срещите със сдруженията, като първите бяха с ръководствата на ЛРС-Петрич, ЛРС-Гоце Делчев и ЛРС-Благоевград. На следващия ден бяха в ЛРС-Видин, ЛРС-Монтана, ЛРС-Берковица и ЛРС-Панагюрище. На срещите присъстваха представители на общините и директори на училища. Предстоят срещи със сдруженията от Велико Търново, Девин и Крумовград. Предварително Националната организация им бе изпратила договори за партньорство във финансово отношение и програма, по която да се организират риболовни училища.

риболовни училища

Училищата ще стартират през септември, когато започне учебната година, за да могат децата да се съберат след лятната ваканция. Ще се състоят от 20 деца, което е оптималната бройка, а лектори ще са изявени риболовци от съответните сдружения. Всички от избраните ловно-рибарски сдружения имат зали за теоритичната подготовка и стопанисват водоеми, на които на практика децата да демонстрират уменията си. След 30 часа обучение във всяко от сдруженията ще се проведе състезание по улов на риба, на децата бъдат връчени дипломи за завършеното риболовно училище и ще получат членски карти. След това ще бъде сформирана детска риболовна дружина, която ще е част от състава на съответното ЛРС. Едно от децата ще бъде избрано за председател на дружината, а лекторът от риболовното училище ще им бъде надзорник.

Пожелаваме успех на риболовните училища!

Свързани новини

Менделсон: Дъщерята на поетесата Катя Ерменкова каза ДА на любимия си

vesito

Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР – Благоевград

vesito

Информационна среща за биологично земеделие ще се състои днес в Кресна

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.