Отварят новия участък от магистрала „Струма“ край Симитли

Облекчават трафика от Гърция

Предотвратяват задръствания

Нов участък от магистрала “Струма” край Симитли ще бъде отворен за движение до неделя, с което ще бъде облекчен трафикът на пътуващите от Гърция и Банско. Става въпрос за 600-метровата отсечка в посока София. Това стана ясно по време на посещение на строителния обект на служебния министър на регионалното развитие Виолета Коритарова и на председателя на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) Йордан Вълчев. Според кмета на община Симитли Апостол Апостолов изграждането на новата отсечка ще предотврати образуването на задръствания в този участък.

Работят по проект, според който в участъка на път Е-79 преди АМ “Струма” в посока София в района на Симитли ще има три ленти, като в момента работят по изграждане на третата. По думите на Вълчев това е начало на подготовката на продължение на Лот 3.1 през Кресненското дефиле. Относно последния участък на АМ “Струма” през Кресненското дефиле, Вълчев коментира, че обжалванията са минали и е започнало проектирането, което е първият етап, който ще продължи година. Според него това означава, че следващото лято може да започне строителството на тежкия участък. / Труд.бг

Свързани новини

Представители на „Струмско “ на среща при кмета Байкушев

vesito

Кметът Методи Байкушев бе гост на церемонията по повод официалното откриване на новата сграда на Административен съд и Районна прокуратура – Благоевград.

vesito

Официално: Откриват зимния сезон на Картала на 23 декември

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.