Опасно кръстовище в Благоевград

Жители на Благоевград подадоха сигнал за опасно кръстовище между жилищните квартали „Еленово“ и „Ален мак“, което е сериозно натоварено, особено в сутрешните часове, когато много ученици пресичат напът за училище. Хората от квартала, предлагат да се вземат мерки, преди да станат инциденти.
„Нито има знаци, нито светофаи, нито „легнали полицаи“, а маркировката е в лошо състояние… Тук все едно се намираме на писта – всеки кара с несъобразена скорост“, каза в „Денят започва“ Ивайло Димов – жител на района.
Според автоексперта Георги Бързаков организацията на движението на кръстовището не е добре обмислена и има сериозни предпоставки на катастрофии. За него решението на проблема е поставяне на светофар:
„Големият проблем е в неспазването на правилата и монтаж на една светофарна уредба с правилен светофарен цикъл е много добър вариант в случая.“

Източник: БНТ Благоевград

Свързани новини

Кметът Методи Байкушев представи на обществено обсъждане актуализиран План за интегрирано развитие на община Благоевград

vesito

Домът на културата в Гоце Делчев е напълно обновен по мащабен проект

vesito

С водосвет за успех и здраве, представителният отбор на ФК Пирин Разлог стартира своята лятна подготовка

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.