Община Петрич започна подмяна на стари водопроводи преди полагане на нова улична настилка по споразумения с МРРБ

Обектът, по чието изпълнение се работи, е „Реконструкция на вътрешноразпредлителна мрежа в град Петрич по четири броя улици (водопровод и сградни отклонения) и реконструкция на сградни водопроводни отклонения по две улици“.
Включени в дейностите са:
-Реконструкция на уличен водопровод по улица „Свобода” в участъка от ул.„Рокфелер” до ул. „Места” – 947 м;
-Реконструкция на уличен водопровод по улица „Пирин” в участъка от ул.„Елтепе” до ул. „Васил Кънчев” и в участъка от ул. „Васил Кънчев” до ул. „Рокфелер” – 468 м;
-Реконструкция на уличен водопровод по улица „Отец Паисий” в участъка от ул. „Княз Борис I” до ул. „Славянска” – 467 м;
-Реконструкция на уличен водопровод по улица „Битоля” в участъка от ул. „Цар Борис III” до ул. „Струма”– 485 м;
-Реконструкция на 22 бр. СВО (сградни водопроводни отклонения) по улица „Връх Китка” в участъка от ул. „22-ри Октомври” до ул. „Атанас Лютвиев” и по улица „Атанас Лютвиев” до ул. „България”
Предвидената за реконструкция част от водоснабдителната мрежа на гр. Петрич е с дължина 2 376 м.
Финансирането на реконструкцията на тези водопроводи е от средства за капиталови разходи, предвидени в бюджета на Община Петрич. Целта на проекта е да се подмени остарялата подземна инфраструктура преди да бъдат цялостно възстановени пътната и тротоарните настилки на тези улици. За предвиденото полагане на нов асфалт и нови тротоарни настилки е осигурено финансиране от държавния бюджет, след кандидатстване с проектна готовност от Община Петрич и вече подписани споразумения с МРРБ за изпълнението на пътната част за всяка от посочените улици. За реконструкцията на водопроводите е проведена процедура за възлагане на обществената поръчка и е сключен договор с изпълнител – „ВиК“ ЕООД, гр. Петрич.
Стойността на обществената поръчка е 758 975, 89 лв. с ДДС.

Свързани новини

Кметът на Кюстендил бе избран за председател на Регионалния съвет за развитие на Югозападен регион за планиране

vesito

Община Разлог завърши успешно рекултивацията на общинското депо за неопасни отпадъци

vesito

Община Гоце Делчев приключва важен проект

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.