Община Кюстендил презентира възможностите за туризъм в региона на международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново

19-то издание на международното изложение „Културен туризъм“ бе открито от служебния министър на туризма Евтим Милошев. Събитието, което ще продължи три дни, събира представители от 10 държави и 30 български общини и е насочено към популяризиране на културния туризъм. Община Кюстендил продължава да рекламира своите възможности за туризъм по иновативен и атрактивен начин, показвайки своите забележителности чрез новите технологии – 360 градусова виртуална презентация с VR очила.
Музеите на бъдещето, киноиндустрията за развитието на туризма и туризмът като индустрия на гостоприемството са основните теми за дискусиите по време на изложението. Тази година „Културен туризъм“ предлага уникална платформа за обмен на опит и идеи, а участниците от България, Германия, Испания, Турция, Азербайджан, Румъния, Китай, Гърция, Сърбия и Северна Македония ще представят своите туристически продукти и култура.
Акцентът е поставен и върху българските общини, които ще демонстрират своята богата история и традиции. В програмата на изложението са включени кулинарни събития с гръцки готвачи и националният конкурс „Чети и пътувай“.

Свързани новини

/Видео/ Цветозар Балабанов алармира за произвол при доставянето на плодове и мляко в детските градини в Благоевград

vesito

Отделението по кардиология в МБАЛ-Благоевград остана без началник, дългогодишната шефка д-р Катя Илиева напуска

vesito

След опита на председателя на ОбС Андон Тодоров да стопира бетонирането на „Бачиново“: РИОСВ пита общината дали се изпълнява решението на ОбС за мораториум върху зелени площи
Общински съвет гласува забрана на строителството в района на кортовете още месец май, а действия на кмета още няма

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.