Община Дупница с уведомление за санирането на многофамилни жилищни сгради

Община Дупница уведомява всички заинтересовани лица, които желаят да кандидатстват по процедура BG16FFPR003-4.001 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, включително справяне с енергийната бедност“ по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027, че ще поеме изцяло финансирането за изготвяне на Доклад при обследване на сграда за наличие на защитени видове.
Това съобщиха от пресцентъра на Община Дупница.  Кметът Първан Дангов:  „Условията по проекта са изключително неприятни, не желая да ги обсъждам, 3 000 лв. допълнително от всеки блок за обследване на прилепи по таваните от всеки блок, е непримливо, хората вече са дали между 600 -1 000 лв. от апартамент. Нито има време да се съберат тези пари, а повечето от хора са в невъзможност, с ограничени доходи, затова решихме Общината да ги внесе, сумата не е голяма.“ – каза кметът на Дупница Първан Дангов.

Свързани новини

Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР Благоевград

vesito

БСП регистрира листата си в Благоевград

vesito

Николай Шушков: Благоевград ще има отново зам-кмет по култура

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.