Община Банско стартира кампания за безплатна кастрация на дворни кучета

Защо кастрацията е любов и отговорност?

Всеки домашен любимец заслужава щастлив и здравословен живот, а вие можете да му го осигурите! Кастрацията не е просто избор – тя е най-хуманният и ефективен начин да контролираме раждаемостта и да намалим популацията на бездомните животни.

Знаете ли, че само от една двойка кучета се предотвратява раждането на над 60 000 нежелани кученца за 6 години? Това означава по-малко бездомни животни по улиците и повече обичани домашни любимци в домовете ни. Доказано е, че кастрираните животни живеят по-дълго и са по-здрави. Те са по-спокойни, по-малко агресивни и изпитват по-малко тревожност. А знаете ли, че като собственик на кастрирано куче, вие сте освободени от годишния данък по Закона за местните данъци и такси? Община Банско ви предоставя възможността да кастрирате вашето дворно куче напълно безплатно!

Повече информация за кампанията:
  • От кастрацията могат да се възползват собственици на дворни кучета с постоянен адрес на територията на община Банско.
  • Телефон за връзка: 0749/88651, всеки делничен ден от 8:00 до 17:00 часа.
Краен срок на кампанията: 31 октомври 2024 г.

Може да бъде изображение с текстово съобщение

Свързани новини

Методи Байкушев е новият кмет на Благоевград

vesito

Обновяват детска ясла в Гоце Делчев

vesito

70-годишна благоевградчанка моли за помощ, нужни са и 1 300лв. за операция на очите

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.