Община Банско се присъединява към кампанията на „Безопасност на движението по пътищата“

С настъпването на новата учебна година и наближаването на зимния сезон, отново се обръщаме с апел към всички участници в движението за повишено внимание и отговорност на пътя.
Скъпи ученици и родители,
С началото на учебните занятия, трафикът около училищата се увеличава значително. Важно е децата да знаят основните правила за движение и безопасност на пътя. Ученици, бъдете внимателни, когато пресичате улици! Пресичайте само на пешеходни пътеки и следвайте сигналите на светофарите. Родители, нека даваме личен пример, като шофираме разумно, спазваме ограниченията на скоростта и използваме обозначените места за паркиране в близост до училищата.
Уважаеми шофьори,
С настъпването на зимния сезон, пътната обстановка често се усложнява поради дъжд, сняг и заледени участъци. Призоваваме ви да бъдете особено внимателни, да намалите скоростта и да спазвате необходимата дистанция. Подгответе автомобилите си за зимните условия, като проверите изправността на гумите, светлините и спирачната система.
Пешеходци,
Не забравяйте да бъдете видими на пътя, особено при намалена видимост. Носете светлоотразителни елементи и се движете по тротоарите, когато е възможно. Внимавайте при преминаване на улици, особено при заледяване или мокра настилка.
Нека заедно се погрижим за безопасността на нашите деца и всички участници в движението!

Свързани новини

Община Сандански продължава третирането на обществените площи срещу комари

vesito

Община Петрич завърши изграждането на нова пристройка към ДГ „Здравец“

vesito

Община Благоевград обявява подбор за длъжността главен експерт „Информационно и техническо обслужване“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.