Община Банско организира безплатни профилактични прегледи за гръбначни изкривявания и плоскостъпие при деца и младежи

Община Банско, като част от своята здравна политика, организира безплатни профилактични прегледи за превенция на гръбначни изкривявания и плоскостъпие сред подрастващите в общината. Инициативата е насочена към ученици от III до VII клас и има за цел да осигури ранна диагностика и предотвратяване на тези състояния.
Прегледите ще се извършват от екип от специалисти – лекари ортопеди от Университетската болница по ортопедия „Проф. Бойчо Бойчев“, гр. София, и кинезитерапевти от Национална спортна академия „Васил Левски“. Прегледите ще се проведат на 3 октомври във всички училища в общината, които имат деца в тази възрастова група. Всяко училище ще разполага с медицински екипи, които ще извършват прегледите.
Бихме искали да Ви информираме, че през месец ноември предстои да се проведат и офталмологични прегледи за подрастващите. Прегледите ще обхванат деца на възраст от 4 до 11 години. Родителите, които желаят децата им да бъдат прегледани, трябва да подадат формуляр за информирано съгласие до 25 септември в съответното учебно заведение.
Тези инициативи на Община Банско са част от дългосрочната визия на общината за подобряване на достъпа до здравни услуги и превенция на заболяванията сред населението.

Свързани новини

Във връзка с ремонт на уличен водопровод: Спират водата на улица в Гоце Делчев

vesito

Обръчите на Доган се чупят, той мълчи оглушително за кражбата на 30-те милиона от ББР

vesito

Община Дупница почисти езерото

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.