Обстановката с пожарите в страната остава критична

Снимка: Архив

 

Две от трите огнища в Старозагорско също са овладени, но обстановката остава критична. 20 пожарни коли и оборудвани екипи пристигнаха от Турция в отговор на изпратената от премиера и външен министър Димитър Главчев молба за съдействие в борбата с пожарите, информират от правителствената пресслужба. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще посрещне екипите в Странджа, след което ще бъдат пренасочени към вътрешността на страната, където е необходимo допълнително подсилване на първата линия срещу огнената стихия.

Днес ще пристигнат и двата турски хеликоптера, като своевременно ще бъдат направени разчети за летателните им планове. Междувременно хеликоптерите от Чехия вече са на летище Пловдив. Взети са сериозни превантивни мерки и по отношение на газокомпресорната станция „Странджа”, която се намира в село Горска поляна. В момента там са изградени просеки и дежурят на денонощен режим екипи на пожарната и Жандармерията. Припомняме, че ситуацията в село Воден е овладяна, но вчера избухна нов пожар в Свиленградско. Две от трите огнища в Старозагорско също са овладени, но обстановката остава критична. Потушен е пожарът край Стрелча, а над Сестримо е локализиран.

 / Big5

Свързани новини

Панаир на занаятите в Банско

vesito

Изложба „Радост, тъга и надежда“ за Майските празници на културата в Дупница

vesito

Към 13:00 часа: Най-висока е избирателната активност в Благоевград – 29,9%

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.