Обстановката във връзка с пожарите остава усложнена, предупреди МВР

Оперативната обстановка на територията на страната продължава да бъде усложнена във връзка с пожарите в страната, съобщиха от пресцентъра на МВР.  По информация към 13:00 часа 328 пожарникари участват в локализирането и ликвидирането на 37 огнища. В борбата с огнената стихия днес следобед ще се включи летателна техника от Кралство Швеция. През вчерашния ден служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са реагирали на 192 сигнала за произшествия – ликвидирани са 150 пожара, като 93 от тях са били в сухи треви и храсти.

Пожар на границата България – Гърция:    

Продължават усилията на пожарникари, спасители горски стопани и служители на Министерството на отбраната за потушаване на огнената стихия в района на село Голешово. Днес в борбата с огъня участват 64 души. Действията им са силно затруднени от терена и метеорологичната обстановка.

Пожар в община Струмяни:

Цяла нощ продължиха усилията на пожарните екипи за локализирането и ликвидирането на огнената стихия в района. Площта, обхваната от огъня, надхвърля 10 хил. дка, като по-голямата част е в горски фонд. В гасителните действия днес ще участват 142 пожарникари, служители на Държавното горско стопанство и на Министерството на отбраната. Очаква се днес следобед, по линия на Механизма за гражданска защита на ЕС, помощ на наземните екипи да окажат и два самолета от Кралство Швеция.

Свързани новини

Ето го нашенеца Емил, който извърши зверство във Великобритания, но си получи заслуженото СНИМКА

vesito

Забранява се плуването и къпането в неохраняеми водни площи на територията на община Разлог

vesito

От 15 април започва електронното подаване на документи за прием в детските градини в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.