Обвиняемият за палежа на „Купола“ остава в ареста

Окръжен съд – Благоевград остави без уважение искането на Огнян Соколов за изменение на наложената му мярка за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 05.09.2021г., около 06:25 часа, в Благоевград, е запалил две сгради, ведно със стоките, инвентара и другото имущество, като всички засегнати движими и недвижими вещи са със значителна стойност.

 

Съдът, след като се запозна с материалите по делото, и след преценка на доводите на страните, счете, че към момента не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат изменение на първоначално взетата мярка за неотклонение. В определението си Съдът посочва, че не е отпаднало обоснованото предположение за съпричастност на обвиняемия към деянието, предмет на разследване на досъдебното производство. Реална остава и вероятността при по-лека мярка за неотклонение той да се укрие или да извърши друго престъпление.

 

Постановеният съдебен акт, който не е окончателен, може да се обжалва пред Апелативен съд –София в тридневен срок.

 

Свързани новини

Раздадоха бързи антигенни тестове за Ковид-19 на всички отделения в МБАЛ – Благоевград

vesito

Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще поздрави военнослужещите от контингента, участвал в оперативния резерв в Косово и в Босна и Херцеговина

vesito

Кметът Атанас Стоянов с приз от Синдиката на българските учители за най-добър социален партньор

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.