Нови растителни видове бяха засадени на новоизградената улица „Елин Пелин“ в Благоевград

Нови растителни видове бяха засадени на новоизградената улица „Елин Пелин“ в Благоевград.

Дървета от вида – кълбовиден шестил, които са подходящи за градски условия, с коренова система, която не компрометира тротоарите и асфалтовата настилка. Освен това декоративният явор (кълбовиден шестил) е компактен и с умерен растеж.  Облагородяването на ул. „Елин Пелин“ е поредната стъпка в усилията на общинското ръководство за създаване на по-зелени и приветливи пространства в областния център.

Припомняме, че дейностите по ул. „Елин Пелин“ бяха завършени преди месец. На място беше положен асфалт, бяха изградени тротоари и бе поставено модерно улично осветление. Ул. „Елин Пелин“, която е в непосредствена близост до бул. „Св. св. Кирил и Методий“, е създадена преди 16 години във връзка с изграждането на нови кооперации в района. От тогава тя бе на земна основа, а придвижването по нея бе затруднено. С облагородяване на пространството обликът на улицата е напълно завършен, а условията на живеещите в района значително подобрени.

Свързани новини

Футболен клуб “Ураган” Горно Драглище отбеляза 50 години от своето създаване

vesito

Приемат бюджет 2021г. на община Благоевград на заседание на 26 февруари

vesito

До 10 март жителите на Гоце Делчев имат срок да разчистят тротоарите пред домовете си от дърва, строителни материали и автомобили

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.