Независимият депутат Джейхан Ибрямов беше арестуван с белязани пари

Снимка: google

Независимият депутат Джейхан Ибрямов беше арестуван в София вчера. Той е кандидат-депутат от коалицията на Ахмед Доган “Алианс за права и свободи”. Според източници на bTV задържането се е случило в момент на получаване на белязани пари. Обвинението срещу него е за купуване на гласове и подкуп. Ибрямов има имунитет, тъй като е кандидат-депутат, но може да бъде задържан в момент на извършване на престъпление. Миналия месец джипът му беше иззет.

Тогава се проведе акция в София, Монтана, Враца и Плевен. На 2 октомври вечерта се проведе акция в имоти на Ибрямов. По наша информация акцията е на КПКОНПИ. Източници твърдят, че в късния следобед той e бил отведен на разпит. Преди време стана ясно, че Ибрямов е замесен в скандал с иззет при акция за данъчни измами джип. В интервю за обществената телевизия той призна за автомобила, като поясни, че го е ползвал със съответните договори и пълномощни.

„Но оттам нататък да използваш автомобил, ако използването на автомобил със съответните договори и пълномощни е престъпление, тогава тя половин България трябва да бъде подведена под някаква отговорност. А всичко останало, свързано с някакви данъчни измами, зърно, торове – нито имам бизнес, нито съм се занимавал с бизнес“, заяви Джейхан Ибрямов в ефира на медията през август. /Скандал.бг

Свързани новини

/Видео/ Парламентаристите в Благоевград не приеха искането на Томов да увеличи таксите за административни услуги в община Благоевград

vesito

Велика събота е! Спазват се строги канони часове преди Великден

vesito

Спад на болните от коронавирус през последната седмица в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.