На 21 септември в Бачево ще празнуват културата, образованието и спортът

„Бачево празнува“ ще се състои на 21 септември (събота).
Събитието се организира от Община Разлог, Кметство – село Бачево, Народно читалище „Самообразование 1928“, село Бачево. В организацията участват и много доброволци.
Като част от програмата са предвидени редица спортни състезания, приготвяне и дегустация на вкусна домашна храна по автентични рецепти, хубава музика, много танци, песни и пъстротата на традиционни за региона носии.
„21 септември ще бъде ден, изпълнен с красотата на всичко Бачевско“, разказват организаторите.
В програмата на събитието са включени:
▪️Детски футболен турнир;
▪️Състезание по планинско колоездене;
▪️Състезание по планинско бягане;
▪️Турнир по канадска борба;
▪️Детска паневритмия;
▪️Кулинарна изложба, отворена за всички желаещи да покажат своите умения в приготвянето на традиционни домашни гозби от Разлога;
▪️Демонстрация на традиционни техники за изработка на елементи от облеклото на българите.
Среща с д-р Анелия Овнарска-Милушева-автор на книгата „Думам ти, щерко“, също е част от празничната програма на „Бачево празнува 2024“.
Празничният ден ще бъде украсен и с фолклорна програма със състави от региона и страната, част от празничната програма е премиерата на спектакъла „До Заник“.
Ще има и томбола с благотворителна кауза, a за всички жители, гости и приятели на Бачево, организаторите са включили в празника хоротека с изпълнителите Никола Тодоров и Карамфил Божиков. За всяка една от инициативите, в които желаете да се включите, са качени бланки със заявка за участие на фейсбук страницата на събитието. Бланки можете да попълните и на място в Народно читалище „Самообразование“, село Бачево.
Краен срок за приемане на заявки за участие 15.09.2024 г.
Заповядайте заедно да си кажем „Бачево празнува 2024“ !

Свързани новини

По проект: Подменят уличното осветление в Петрич

vesito

С празничен концерт Баня отбеляза „Празникът на моето село“

vesito

От последните минути: Форд и мотор се сблъскаха в квартал „Еленово“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.