Направиха първа копка на основен ремонт на 4 ОУ „Христо Смирненски“ в Петрич

Започна обновяването на материалната база на IV ОУ „Христо Смирненски“
През миналата година Община Петрич получи одобрение за финансиране на проект за обновяване и модернизиране на ОУ „Христо Смирненски“ по Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура „Модернизация а образователната среда“. Символичната първа копка за изпълнение на проекта беше направена днес в присъствието на министъра на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков.
Гости на церемонията бяха също народните представители Росен Желязков и инж. Костадин Стойков, представителят на страната в Европейския парламент Андрей Новаков, началникът на РУО – Благоевград Ивайло Златанова, предс. на Об С – Петрич инж. Светла Данаилова.
Водосветът отслужи отец Ангел Кочев. Съгласно заложеното в спечеления проект сградата на училище „Христо Смирненски“ ще бъде напълно ремонтирана с внедряване и на мерки за енергийна ефективност, смяна на дограмата, ремонт на покрива.
Отделно ще се извърши пълен вътрешен ремонт на коридори и класни стаи, ще има и преустройство – в сутерена ще се обособи помещение за библиотека и кабинети за самоподготовка и занимания по интереси.
Ще бъде осигурена достъпна среда за лица с двигателни проблеми. Предвидено е също обновяване на дворното пространство и на физкултурния салон.
Ще се обособи зона за фитнес на открито.
Ще има три игрища – футболно, баскетболно и едно мултифункционално за баскетбол и волейбол, както и ново озеленяване.
Кметът Димитър Бръчков подчерта, че приоритет в управлението доказано е и образованието. „Това е поредната сграда в тази сфера, която обновяване и модернизираме. Към нея поколения петричани имат особено емоционално отношение, защото е построена с пари, дарени от местното население в един сложен исторически момент“, каза кметът и даде заявка, че ще продължават усилията за по-добрата материална база на училища и детски градини.
Министърът на образованието проф. д-р Галин Цоков посочи, че е огромна чест и вълнение да присъства в Петрич за началото на нов образователен проект.
„За да е качествено образованието, изискването е и нова образователна среда. Благодаря на кмета за неговата работа в тази сфера, отворени сме за още проекти на Община Петрич“, каза проф. д-р Цоков.
„Ще се сбъдне дългоочаквана мечта за съвременна материална база в училището ни. Благодаря на г-н Бръчков, че винаги полага огромни усилия за образованието“, бяха думите на директора на IV ОУ „Христо Смирненски“ Антонка Китанова.
Може да бъде изображение с 9 души
Може да бъде изображение с 10 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 5 души
Може да бъде изображение с 6 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 3 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 9 души
Може да бъде изображение с 15 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 5 души и костюм

Свързани новини

Откриха Културно-информационен център в Банско

vesito

Обръщение на кмета на община Благоевград Илко Стоянов

vesito

Танци, песни и музика завладяват отново Гоце Делчев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.