Най-голямата шивашка фабрика в Югозапада започва работа от утре, близо 40 са заразените с коронавирус работници там, поставени са под карантина

Между 35 и 37 работници на най-голямата шивашка фабрика в Пиринския край – „Пирин-Текс” в Гоце Делчев, са заразени с коронавирус.

Това съобщи днес германският собственик на предприятието – Бертрам Ролман. Направени са PCR тестове на всички 1300 служители на фирмата в специализирана клиника в Гоце Делчев.

Ролман организира тестването на хората за своя сметка. „Вече са ясни резултатите от всички направени тестове.

Заразените с коронавирус са поставени под карантина.

Ние обаче ще започнем работа в понеделник, 20 юли, с тези, които са с отрицателни резултати.

Почти цяла седмица фабриката беше затворена заради установените първи случаи на наши служители с COVID-19”, сподели Бертрам Ролман.

Той увери, че всеки ден е във връзка с експерти от Регионалната здравна инспекция в Благоевград.

В предприятието се извършват всички необходими дейности, за да се гарантира безопасността на работниците.

Работните места са раздалечени, за да се спази нужното отстояние, прави се дезинфекция във всички помещения по 2-3 пъти на ден.

„Трябва да започнем работа, защото бавим поръчки, а това не е коректно спрямо нашите партньори”, допълни германският предприемач.

Фирмата на Ролман от 1993 година развива успешно своята дейност в Гоце Делчев и изнася продукцията си за едни от най-големите модни фирми в света.

Източник: ilindenpres.bg Сн: архив

Свързани новини

Коледен базар в Струмянии

vesito

Неприемливо и арогантно поведение! „Летиш“ с 235 км/час и се отърваваш от тлъста глоба

vesito

Традиционен събор събира стотици в Огняново за Голяма Богородица

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.