Най-големи са загубите на вода в Шумен, Перник и Сливен, отличникът е ВиК-Благоевград

В три области в страната процентът на загуба на вода е над 80 процента. 
Става дума за Шумен, Перник и Сливен, съответно с 83.7%, 82.7% и 82% загуби. Те държат антирекорда общо за страната, пише „Сега“.  Данните са от статистика, представена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова в парламента.

Тя е дала информация за всяко от 28-те водни дружества. На база на това може да се пресметнат средните загуби за цялата страна – процентът е около 65. Това са течове и т.нар. търговски загуби (ползвани, но неотчетени количества). Проблемите в „първенеца“ Шумен са много дълбоки и от години. В тази област бяха и част от най-бурните протести през изминалото лято срещу безводието.

Близо до антирекорда е Монтана (78%), а загубите в София, Добрич, Разград, Търговище, Хасково, Ямбол и Плевен са в диапазона 70-73%. На другия полюс са Русе, Смолян, Видин, Кърджали, където стойностите са под 50%. Отличникът е ВиК-Благоевград – „само“ 44.1% загуби. В другите арени на негодувание, регионите на Велико Търново (ВиК „Йовковци“), Пловдив и Кюстендил, загубите са по 56.4% в първите два и 62.6% при третия.

Свързани новини

Цифрите говорят: Каква е избирателната активност към 15:00 часа

vesito

ЕЛЕКТРОХОЛД ПРОДАЖБИ ПРЕДЛАГА НОВ ПРОДУКТ НА СВОБОДНИЯ ПАЗАР НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ

vesito

Какво трябва да знаят зрелостниците, които утре ще се явят на матура по български език

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.