Над 200 самодейци от община Разлог с концерт-фолклорна феерия на 24 юли

За първи път Община Разлог организира „Лятна сцена“ на самодейците. Събитие, в което ще се съберат на едно място самодейните състави и колективи от всички читалища в общината.
„Лятната сцена“ на самодейците е част от програмата на „Фестивално лято“ в Разлог.
Самодейните колективи от Горно Драглище, Бачево, Баня, Долно Драглище, Елешница, Годлево, читалищата в Разлог, ще се качат на една сцена, за да покажат умения и високи постижения, благодартвение на любовта към традициите и неуморния си труд.
На 24 юли, от 20:00 часа, на площад „Преображение“ ще се посвети концерт на лятото, което топли сърцата на всички.
Жителите и гостите на Разлог ще имат възможността да се насладят на изпълненията на самодейни творчески колективи, ансамбли, групи и изпънители от всички възрасти, към читалищата на община Разлог.
Всички те – носители на множество национални и международни награди.
Благодарение на всеотдайната работа на читалищата, на художествените ръководители и на всички самодейци, община Разлог се прославя с високи художествени продукти, концерти и много добри изпълнители.
Защото да си самодеец, се иска сърце и душа, да си самодеец е чест. Упоритата работа и себеотдаване на самодееца, съхранява българските традиции, култура и дух.
Празничната програма ще се открие с много слънце и красота, поднесена от самодейните колективи при Народно читалище „Слънце“, село Горно Драглище.
Лятната сцена на самодейците ще завърши с общо хоро под майсторските изпълнения на оркестър „Ромски перли“ към НЧ „Развитие“, град Разлог.
Зрителите и гостите на Разлог ще се насладят на разнообразни автентични танци (пирински, дунавски), на тамбурашки изпълнения, изпълнениа на певчески групи и формации, както и на хора (дайчово, влашко, дунавско и други) – все различни, красиви, пъстри и много любими!
Очакваме ви!
Може да бъде изображение с 3 души и дирндъл
Може да бъде изображение с 13 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 10 души, дирндъл и текстово съобщение

Свързани новини

С празнично тържество приключи “Лято в музея” 2023 в Разлог

vesito

Сградата на пожарната в Дупница ще бъде сеизмично укрепена и енергийно обновена

vesito

Методи Байкушев и общинските съветници положиха клетва

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.