Над 100 състава от цяла България вземат участие във фестивала „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра“ в село Баня

За седма поредна година село Баня ще се превърне в център на българщината и ще бъде домакин на националния фолклорен фестивал „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра“.
На 13, 14 и 15 септември красотата на българския фолклор ще превземе Баня.
Събитието се организира от Община Разлог, Кметство- село Баня и Народно читалище ‚Просвета-1908“, село Баня. От рано сутрин до късно вечер селото ще бъде огласено от музиката, предавала се от векове, носеща в себе си духа на традициите и културата на региона, който я представя. Феерия от хиляди песни, стотици танци, хумор и обичаи ще огласят Пирин планина.
Сцената в Баня ще събере над 100 състава от цялата страна, с участници от всички възрасти, които ще се надиграват и надпяват и ще демонстрират фолклорното творчество, характерно на региона, от който идват. Най-малкият участник е на 1,4 години, а най-възрастният – на 86.
За първи път, поради огромния интерес, фестивалът ще продължи три дни.
Ще бъде открит на 13 септември (петък), в 17:30 часа, с богата празнична програма.
Същинската фестивална част ще се състои през целия ден на 14 и до късния следобяд на 15 септември, когато повече от 100 състава ще разлюлеят сцената в село Баня.
Палитрата от песни, танци и изпълнения ще започне в 9:00 сутринта на 14 септември и се придвижда да продължи до 21:30 часа. На 15 септември от 9:00 до 15:00 часа ще продължи фолклорната надпревара и след нея почетното жури ще обяви наградените участници.
От 19:30 часа отличените състави ще излязат на сцената, за да вземат получат своите награди.
Фестивалът ще се закрие с богата празнична програма.

Свързани новини

Музей на водата – Благоевград с поредно арт предизвикателство към ученици

vesito

Летният сезон по Българското Черноморие върви към пълен провал

vesito

ВиК Благоевград с кампания „Безлихвено плащане“ по случай Деня на строителя

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.