Мълния е причинила пожар над с. Пастра, в близост до язовир „Калин“

Мълния е причинила пожар над с. Пастра, община Рила в близост до язовир „Калин“, каза Георги Кабзималски от „Държавно горско стопанство Рилски манастир“ пред БТА. Пожарът е в подножието на връх Чала, където горя преди седмица. Обхванал е 20 дка в силно пресечен терен на високата надморска височина.

„Много тежък пожар с голяма денивелация“, коментира Кабзималски и допълни, че на места наклонът на терена достига 50 градуса, а денивелацията е около 200 метра. Гори и върхово, и низово. На място е и директорът на пожарната главен комисар Александър Джартов, както и екипи на пожарната и „ДГС Рилски манастир“. 80 човека горски служители на четири горски стопанства се борят със стихията. Очаква се да се включи летателна техника, което според специалисти е единственият начин да бъде потушен. „Няма опасност, защото това, което е излязло вчера извън периметъра е в сухи треви и в скали, няма населени места „, каза инж. Атанас Диманов – началник на ДГС Дупница. Пътят до язовир „Калин“ е затворен за движение.

Свързани новини

Наръчник за лица, грижещи се за болни от деменция представиха пред работещите в социалните услуги в община Гоце Делчев

vesito

Ремонт на улица “Иконом Н. Ангелов”, в Разлаг

vesito

Нов шишеяд за събиране на пластмасови бутилки поставиха в Градската градина в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.