МВР почва нова акция срещу нарушителите по пътищата

Всички шофьори по пътищата в България ще бъдат обект на нова полицейска акция през следващата седмица (7-13 октомври), съобщиха от МВР. От понеделник до неделя „Пътна полиция“ ще следи дали водачите и пътниците в автомобилите са с поставени предпазни колани, дали децата се превозват в правилно поставени столчета. Мотоциклетистите и колоездачите пък ще бъдат проверявани за използване на защитни каски.

Пред БНТ зам.-началникът на „Пътна полиция“ – комисар Мария Ботева, обясни, че новата акция е част от континенталната система за контрол ROADPOL, тъй като България е пълноправен член на Европейската мрежа на пътната полиция. От ROADPOL поставят акцент върху разсейването на шофьорите. „Напоследък все повече хора – не само жени, но и мъже, шофират и пишат в смартфоните си, което е изключително рисково, особено на автомагистрала“, посочи Ботева.

Свързани новини

Изборният ден в община Благоевград започна нормално

vesito

Ето какво ще е времето днес

vesito

Група „Тангра“ щурмуват в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.