Лятна филмомания в Банско-приключенско кино под звездите

И тази година на голям екран по традиция от 25 до 27 юли ще се пренесем под звездното небе на град Банско и Пирин планина със селекция от най-добрите планинарски, приключенски и екстремни филми през последната година! Прожекциите стартират в 21:00ч. на централния площад „Никола Вапцаров“ в Банско.
Всички гости на Банско ще се насладят на филмов маратон в три филмови вечери под звездите и ще могат да се докоснат до най-доброто от световното приключенско, планинарско кино с 11 филма от Полша, Италия, Австрия, Франция, Исландия, САЩ, Великобритания, България, Канада и др. Ще се пренесем заедно с главните герои в най-отдалечените точки на Планетата от Гренландия до Мароко, от Каракорум до Бафинова земя. Акцент в програмата е филмът с награда на Община Банско – „По стъпките на Карим“, в който ще научи за първия женски отбор по алпинизъм в Балтистан, в държава, където жените рядко имат възможност да решават сами какво да правят с живота си. И отново добре познаните ни световни фрийрайдъри и пътешественици Матиас (Хауни) и Матиас Майер ще ни покажат как се карат ски по пясъциите на Мароко, въпреки че са обикаляли къде ли не в търсене на пухкав сняг. Програмата ще завърши с филма „Гранд Каньон“ – история за преминаването на най-екстремната река Колорадо, на чийто фон буйните води на бързеите разкриват пред очите ни древната история на Земята.
Интересен факт е, че голяма част от героите на филмите са били гости на сцената на Банско филм фест през годините. Лентите в програмата на „Лятна филмомания под звездите 2024″ представят още много уникални кадри и герои – най-известните приключенци в света!
25 – 27 юли, 2024г.
Площад „Никола Вапцаров“
ВХОД СВОБОДЕН!

Свързани новини

Ковид кошмарът се завръща, болниците в Благоевградска област отново пълни

vesito

На тезгяха: Продават парцел с къща в Симитли за 15 296 лв. заради необслужвана ипотека

vesito

Кметът Методи Байкушев с нова важна информация за моста при Покровник

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.