Лятна академия за децата на Благоевград отваря врати от 17 юни

Лятна академия за занимания по интереси, предназначена за деца от 6 до 12 години, отваря врати от 17 юни до 23 август в Благоевград. Това стана ясно по време на пресконференция на кмета Методи Байкушев и Богдана Костадинова, директор на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Академията ще даде възможност на малчуганите да творят и да учат под формата на игра през лятната ваканция в различни направления, в това число математика, екология, танци, спорт и т.н., напълно безплатно.

„Благоевград има отлични условия за образование и израстване на децата. Лятната академия допълва всичко това. Важно е родителите да знаят, че тя може да бъде посещавана и от деца – гости на града. Стремим се да създаваме най-добрите условия, чрез което за пореден път отправяме послание към семействата, избрали да живеят на друго място: „Ела си в Благоевград“, каза кметът Методи Байкушев. Заниманията ще бъдат целодневни и ще се осъществяват на локации, съгласно предварително изготвен график, като децата ще се приемат от 08.15 до 09.00 часа сутринта и ще се взимат от родителите от 16.00 до 17.30 часа.

Заявления за Лятната академия, която се организира от Центъра за личностно и творческо развитие и Община Благоевград, могат да се подават от 10 юни в кабинет по „Кариерно ориентиране“ в бившата къща „Балет“ в квартал „Вароша“. И тази година е предвидено изхранване на децата, които ще могат да обядват в стола на V СУ „Георги Измирлиев“, след подаване на заявление от родител. За малчуганите ще се грижат педагогически специалисти към ЦЛТРДБ, както и външни лектори. Няма въведени ограничения за броя на децата, които могат да посещават Лятната академия, а заявления могат да се подават през целия период на функционирането ѝ.

news-single-main-image

Свързани новини

Разследват престъпна група за трафик на културни ценности

vesito

Синхронът между Общината и Общински съвет е възстановен! Ясен Попвасилев реагира светкавично, председателят на ОбС свика спешно заседание!

vesito

Майски празници на културата Дупница 2024

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.