Кюстендил тържествено чества 116 години Независима България!

Присъстващите на Арката в центъра на Кюстендил с едноминутно мълчание отдадоха почит към паметта и делото на героите и мъчениците, отдали живота си за Независима и свободна България.
Венци и цветя в знак на признателност на паметника „Булаир“ бяха поднесени от кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, председателят на Общински съвет Димитър Велинов, зам. – кметове на Община Кюстендил, областният управител инж. Александър Пандурски, представители на Архиерейско наместничество Кюстендил, депутати, общински съветници, представители на политически партии и организации, граждани.
Кметът инж. Атанасов посочи, че посланието може да е само едно – Единство и припомни „ историята показва, че тогава когато властите в България са били +единни България е вървяла само и единствено напред. Затова трябва да бъдем единни“,
„Пожелавам на всички кюстендилци, на всички българи, независимо къде се намират по света да бъдат живи, да бъдат здрави, но най- вече да бъдат единни, защото само когато сме заедно успяваме“, каза още инж. Атанасов.
В тържественото слово бе посочено, че обявяването на българската Независимост не е просто формално юридическо действие. Зад този политически акт стоят внимателна подготовка и единодействие, дипломатическа ловкост и народната воля на всяка цена да бъде защитено историческото право на българите. Затова днешната дата – 22 септември се нарежда завинаги сред онези дати в националния ни календар, които показват, че най-значимите си успехи постигаме със собствените си обединени усилия, водени от разум, от единство и от отговорност.
Всяко поколение трябва да води своите битки, да следва своите каузи, които времето и обстоятелствата налагат
За почетния караул Община Кюстендил изказва благодарност на представителите на клуб „Традиция“ към Народно читалище „Владимир Заимов 2013“
Благодарим на всички, които днес почетоха и уважиха паметта на героите, на които и до днес дължим обединената си Родина!
Празникът продължи с концертна програма на Вокална група „Неразделни“ и децата от класа по поп пеене на Жана Райнова- Дамяна Ризова , Карина Божкова , Марина Тодорова, Карина Петрова, Живко Златанов, Карина Петрова и Живко Златанов.
Може да бъде изображение с 7 души
Може да бъде изображение с 3 души и паметник
Може да бъде изображение с 5 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 3 души и Гробницата на незнайния войн
Може да бъде изображение с 3 души, паметник и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 9 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 7 души, високоговорител, дайс и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 9 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 6 души и текстово съобщение

Свързани новини

Собственици на аптеки ще внесат предизвестия за прекратяване на договорите с НЗОК

vesito

За първи път в Благоевград! Форум „ЗаЕдно за Милион усмивки“ обединява родители и деца в приемна грижа от Югозападна България

vesito

Конфискуват луксозните коли на Румен Гайтански! СНИМКИ

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.