Кюстендил отбелязва Международния ден на младежта!

Тазгодишното издание на Деня на младежта в града ни ще бъде специално, защото Община Кюстендил е подготвила пъстра програма, която ще бъде своеобразен подарък за младите жители на Кюстендил.
Програма за идната седмица:
„Опознай Кюстендил“: Докосни се до богатата култура и история на града ни!
По повод Международния ден на младежта Община Кюстендил дава възможност на всички млади хора да посетят културните институти и обекти в града напълно безплатно.
Художествена галерия „Владимир Димитров Майстора“, Регионален исторически музей „Акад. Йордан Иванов“, Къща музей „Димитър Пешев“, Къща музей „Ильо Войвода“, “Емфиеджиевата къща“ и Джамия „Ахмед Бей“ ще отворят вратите си с вход свободен на 12 август, а инициативата има за цел да насърчи младите жители на Кюстендил да се докоснат до културно-историческото наследство на града ни.
Фото академия „През окото на обектива“: Обучение по фотография с Владислав Чанев и Росен Христов
В Деня на младежта даваме старт на Фото академия „През окото на обектива“, за да те потопим в магията на фотографията и да те докоснем до знанията и опита до едни от най-добрите в града ни „Ловци на мигове“ и „Майстори на светлината“ – Владислав Чанев и Росен Христов.
Ще те запознаем с основните на фотографията, за да отключим твоя креативен потенциал и да те научим как да уловиш всеки миг с обектива. Ще овладееш ключови техники, за да превърнеш своите снимки в истинско произведение на изкуството. Независимо дали си начинаещ или искаш да подобриш уменията си, този курс ще те въведе в света на фотографията с много практика и вдъхновение!
Заяви своето участие в курса сега на имейл: [email protected]
„Лицата на успеха“: Младите срещат идолите
Община Кюстендил ще срещне своите младежи с популярни вдъхновяващи личности от града ни – лидери в своите сфери, артисти, творци, за да чуят техните лични истории и да почерпят от техния опит.
Вечерта ще бъде посветена на диалог, вдъхновение и обмен на идеи – перфектният начин за мотивация от тези, които вече успешно вървят по своя път, оставяйки следа в нашия град и страната ни. Не пропускай да бъдеш част от това вълнуващо събитие на живописния хълм над града ни – „Хисарлъка“!
На 17 август ще се насладим и на изложбена фотография, осъществена в рамките на Фото академия “През окото на обектива”.
Съботната вечер ще завърши с прожекция на късо кино под звездите, защото наши гости ще бъдат Кинематограф, които ще ни докоснат до най-новото и вълнуващо късометражно кино на българската сцена.

Свързани новини

Мастър клас със „златните момичета“ в Сандански!

vesito

Кметът Огнян Атанасов организира среща между изкупвачи и производители на череши в Кюстендил

vesito

Кандидат-кметът на Благоевград Андон Тодоров: Туризмът не е бизнес, а индустрия, имам готов план за 2 г. Благоевград да стане желана дестинация за летен и зимен туризъм

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.