Куклен театър-Благоевград посрещна новия творчески сезон с постановката „Болен здрав носи“ в изцяло обновен салон

В напълно обновена зала Куклен театър – Благоевград откри новия си творчески сезон. Началото бе поставено с представлението „Болен здрав носи“. Познатата народна приказка оживя под формата на куклено-клоунадна игра, непосредствено след като приключиха ремонтните дейности, извършени от Община Благоевград. Актьорите и творческият състав, с директор Марина Кунгелова, бяха поздравени от кмета на Благоевград Методи Байкушев.

Благодаря Ви и се гордея, че един от най-добрите куклени театри в страната е именно в Благоевград! Знам, че условията, в които творите са трудни. Опитваме се да ги подобрим, но каквото и да направим няма да е равно на високото ниво на изкуство, което правите и на това, което подарявате като емоция на децата“, каза кметът Байкушев. Салонът на театъра е изцяло преобразен, реновирана е театралната сцена, нивото ѝ е повдигнато с цел осигуряване на по-добра видимост. Монтирани са нови седалки с по-ниски облегалки, съобразени с възрастта на аудиторията.

Броят на седящите места вече е увеличен от 80 на 140, което позволява в театъра да бъде привлечена по-широка аудитория и повече зрители ще имат възможността да посещават постановките. Ремонтиран е и подиумът в периметъра, определен за зрители. Това е първият ремонт на Куклен театър – Благоевград от 2017 година насам.

Куклен театър – Благоевград е създаден през 1975 г., той е сред най-значимите културни институти на общината и региона. Любимо място на поколения деца. През близо 50-те години на своето съществуване театърът постига впечатляващи резултати, негови постановки са гостували не само на сцените в региона, но в страната и чужбина. Театърът е едно много значимо звено в културния живот на община Благоевград и областта. Ремонтните дейности са част от приоритетите  на общинското ръководство за обновяване на материалната база на културните институти и подобряване на условията за развитие на културата.

Свързани новини

Местят в музея в Петрич втората уникална статуя от Хераклея Синтика

vesito

Покана за публично обсъждане на годишния отчет на Бюджет 2022 на община Кочериново

vesito

Кметът на Кресна Николай Георгиев се кандидатира отново

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.