Кресна ремонтира минералната баня в село Ощава с 300 000 лева

Община Кресна разчита на развитие на туризма в региона благодарение най-вече на минералните си извори. Със СПА примамват гости селата Ощава, Долна Градешница и Горна Брезница. „Местната инициативна група /МИГ/ – Симитли, Кресна, Струмяни, има изготвен проект за 300 000 лева за пълен ремонт на минералната баня в село Ощава.

Чакаме финансирането му, за да започнем реална работа по него. Става въпрос за реконструкция на туристическата атракция. Предвижда се и поставянето на информационни табели и пътепоказатели за туристическите места и маршрути в района“, заяви кметът на общината Николай Георгиев. Бизнесмени също ще инвестират сериозни средства в развитието на СПА туризма в община Кресна. В Ощава инвестиционното намерение е да се направи рехабилитационен център край Врялата баня.

През месец май 1983 година са направени изследвания на извора от служители на химическа лаборатория, доказано е, че ценната течност е със свойства като на тази в Хисаря. В горещото миро температурата на водата е 65 градуса, дебитът е 19 литра в секунда. Там се предвижда изграждането на малки и кокетни къщи, както и облагородяване на целия район. Инвеститорите искат в село Ощава да се лекуват деца, които имат различни заболявания, а целта е подобряването на тяхното състояние с помощта на минералната вода. Бизнесмени имат интерес и към минералните извори в Долна Градешница и Горна Брезница. /Пиринско днес

Свързани новини

Почина бивша учителка от Благоевград

vesito

В Добринище бе открит паметник на Гоце Делчев

vesito

Времето днес, прогноза за петък, 17 май

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.