Красотата на българската музика ще властва в община Банско в три поредни вечери

 На сцените в големия салон на читалището, на централния площад и на пл.“Възраждане“ в Банско и на пл.“Независимост“ в Добринище, ще пеят и играят самодейци, чието любителско ниво се доближава до професионалното. Почетни и желани музикални гости на община Банско ще бъдат едни от най-добрите и известни гласове и инструменталисти в България.
Събитията по дни, часове и място:
22 август, 18:30 ч., голям салон на НЧ“Н.Вапцаров-1894“ – концерт „Мелодията на сърцето” на Школата на Марин Бърдарев и гост-изпълнители – Гуна Иванова – вокал и водещ, Димитър Тасков – тромпет, Димитър Арнаудов – контрабас.
23 август, 20:00 ч., площад „Никола Вапцаров“ – концерт на Валя Балканска и Петър Янев.
24 август, 19:00 ч., площад „Никола Вапцаров“ – „Това го можем само банскалии“ – концерт-спектакъл на самодейните състави в община Банско.
23 и 24 август, от 17:00 ч. до 19:00 ч., площад “Възраждане“ – Традиции, занаяти и автентичен фолклор – старинни бодове, плетене с пет игли и българска бродерия, демонстрирани на фона на автентични бански песни.
23-27 август, Туристически информационен център – живописна изложба на Нина, Цветомир и Лъчезар Джолеви.
Продължава програмата „Добринищко лято 2024“:
23 август, 21:00 ч., площада „Независимост“ – Кино под звездите, прожекция на стари български филми
24 август, 19:30 ч., площада „Независимост“ – „Нашата земя“ – спектакъл на Танцов ансамбъл „Подгорие“
Спортът винаги е на почит в община Банско!
Продължават мачовете на най-младите спортисти в Международния младежки футболен турнир Evima Cup Bansko 2024 /15-26 август/. До 22 август, на терените на Евима Спорт играят родените през 2011 и 2012 г.

Свързани новини

Pulse Therme в с. Баня приема местни жители с 40% отстъпка

vesito

Екип от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ град Белица гостува на  I ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ град Монтана

vesito

Ново: басейни и за деца в Grand Hotel Therme и Pulse Therme

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.